Ești unul care gândește sau unul care acționează?
Este prima zi a lui 2019, o zi însorită și extrem de liniștită după bubuiturile asurzitoare ale petardelor de azi noapte.
Gustul dulce și aromat al cafelei, mă îmbie la scris… constat cu bucurie că pasiunea pentru scris crește pe zi ce trece. Practic scrisul a devenit o prelungire firească a gândurilor mele. Mi-am propus câteva obiective în ce privește această parte de creativitate și, iată-mă!
Thinker or doer?
Studiile arată că peste 80% dintre cei care și-au așternut, sârguincios și plini de speranță, pe hârtie dorințele pentru 2018, până la finalul lui martie vor renunța la majoritatea dintre acestea. Cu cât amâni să faci acțiuni concrete pentru îndeplinirea obiectivelor, cu atât entuziasmul scade și intervine din nou pilotul automat și mintea care te scuză: nu am timp, nu am suficienți bani, nu e pentru mine, nu sunt în stare să fac, etc. Îți sună cunoscut?

Din experiența mea există două mari categorii de oameni: cei care gândesc/vorbesc despre ce vor să facă și cei care fac!
Ambele categorii, posibil dar nu obligatoriu, au trecut prin diverse etape:
Victimizarea: când oamenii găsesc tot felul de scuze pentru că în viața lor nimic nu merge, că doar lor li se întâmplă lucruri care-i împiedică să ajungă să-și împlinească visurile. Dau vina pe cei din jur și pe SISTEM pentru insuccesul lor .
Acțiunea: cei care au ajuns să-și dea seama că victimizarea nu le aduce nici un beneficiu și că viața lor depinde de ei și de deciziile pe care le iau. Își asumă rezultatele deciziilor luate și acționează diferit pentru a avea rezultate diferite.
Contribuția: în această etapă sunt oamenii de acțiune care și-au înțeles scopul, misiunea și care acum dau și altora din învățăturile pe care le-au dobândit. Se pun în slujba celorlalți, înțelegând că rolul lor este de a-i ajuta și pe alții să crească, să se dezvolte și să-și creeze o viață mai bună. Dincolo de carieră, bani, casă, etc.
Tu din ce categorie faci parte? Ți-ai găsit scuze permanent pentru eșecurile tale? I-ai găsit vinovați pe toți cei din jurul tău, părinți, sistem, educație, însuși faptul că te-ai născut în România? Sau ai conștientizat că, de fapt, schimbarea ta depinde doar de tine, însă nu știi cum să acționezi diferit?

Ai înțeles bine! Dacă vrei rezultate diferite, e nevoie să acționezi diferit. Făcând același lucru nu vei putea ieși din bucla ta, din tiparul pe care l-ai creat cu atâta migală ani de zile, încât acuma te servește precum un slujitor fidel. Modelul tău de succes este de fapt un model perfect în care vei eșua permanent. Strategia ta nouă va fi creionată din aceleași convingeri care te-au dus în permanentă zonă de victimizare.
Diferența dintre cei care au ajuns să acționeze cu succes, creându-şi un nou tipar al succesului și cei care rămân la faza de strategii puse pe hârtie, despre care doar vorbesc, este faptul că primii au avut un resort atât de puternic încât s-au pus pe treabă imediat. Au ales să acționeze însoțiți în călătoria lor de un ghid, de un coach. Având suportul coach-ului rezultatele apar într-un timp mult mai scurt și mai eficient decât dacă faci călătoria ta de unul singur.
Un coach sau un antrenor al minții te susține în călătoria ta luminându-ți, precum un far în ceață, drumul pe care vrei să mergi.
De ce anume ai nevoie tu pentru a avea cu adevărat îndeplinită lista de obiective pe acest an?
Pasul 1: DORINȚA de a acționa diferit decât ai făcut-o până acum!
Pasul 2: Alege-ți coach-ul cu care să lucrezi pentru îndeplinirea obiectivelor!
Te aștept cu drag să lucrăm împreună!

Related Posts
Ce este în spatele dorințelor tale?
Te-ai obișnuit, nu-i așa, ca la fiecare final de an să-ți scrii obiective noi pe o agendă. Apoi să-ți stabilești planuri de acțiune, să vezi cu ce pas începi, apoi care-i urmatorul și tot așa.Faci analiza...
Ești prizonierul propriei tale minți!
Bine te găsesc,Te-ai întrebat vreodată dacă ceea ce tu crezi despre tine este adevărat?Dacă ce crezi tu despre tine este propria ta părere sau doar repeți lucruri pe care le-ai tot auzit despre tine de la...
Rănile sufletului, locurile prin care lumina pătrunde în noi
Bine te regăsesc,Majoritatea oamenilor au încă vii în suflet răni emoționale, traume din copilărie, prin prisma cărora reacționează la ceea ce li se întâmplă, perpetuând astfel tiparele din trecut și...